U organizaciji Poslovnog dnevnika, 9.travnja u Zagrebu, u sklopu projekta Snaga hrvatske hrane, održan je Okrugli stol: “Riba i vino”. Ispred Hrvatske agencije za hranu (HAH), koja je stručni partner ovog projekta, kao panelist sudjelovao je dr. sc. Dražen Knežević, dr. med. vet. Na Okruglom stolu sudjelovao je i mr.sc. Juraj Orenda, voditelj službe za prehrambeno-prerađivačku industriju Ministarstva poljoprivrede te predstavnici industrija i udruženja proizvođača. Panelisti su pokušali dati odgovore na brojna pitanja, kao što su: Kako iskoristiti napredak i potencijal u akvakulturi kako bi se izvoz još više povećao? Kako potrošnju ribe promovirati i poticati na domaćem i turističkom tanjuru? Postoji li recept za veću proizvodnju i kakvoću vina? Kako Hrvatsku brendirati kao destinaciju biranih vrhunskih autohtonih vina, ali i najkvalitetnije ribe?
Projekt Snaga hrvatske hrane zamišljen je kao niz od 5 okruglih stolova i 1 dvodnevne konferencije, s ciljem promicanja proizvodnje hrvatske autohtone hrane, ali i osvještavanja svih problema i izazova usko vezanih uz proizvodnju i daljnji plasman proizvoda.