Putem HR RASFF sustava, dana 18. srpnja 2013. godine zaprimljena je obavijest od Uprave za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja zbog utvrđenog višeg sadržaja sumpornog dioksida u predmetnoj hrani nego što je propisano Zakonom o prehrambenim aditivima, aromama i prehrambenim enzimima (Narodne novine, broj 39/2013) temeljem Uredbe 1333/2008 o Prehrambenim aditivimaOpširnije
Seminar Novi trendovi uzorkovanja hrane u EU: mlijeko i mliječni proizvodi, HGK Osijek, 19. srpnja 2013.
Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu kao nositelj BASELINE projekta za Hrvatsku, u suradnji s Hrvatskom agencijom za hranu (HAH), u petak, 19. srpnja 2013. godine u 10 sati, u Velikoj vijećnici Županijske komore Osijek, Europske Avenije 13, organizira seminar Novi trendovi uzorkovanja hrane u EU: mlijeko i mliječni proizvodi.
Na seminaruOpširnije
EFSA završila reviziju postupaka u inspekciji mesa i preporučila poboljšanja
Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) završila je reviziju postupaka u inspekciji mesa te je, na zahtjev Europske komisije, izdala preporuke za poboljšanje postojeće prakse čime je na znanstvenoj osnovi osigurala mogućnost za modernizaciju inspekcija diljem EU.
Modernizacija je potrebna jer tradicionalna praksa inspekcije nije uvijek pogodna za otkrivanje glavnih biološkihOpširnije
Pratite legislativne promjene iz područja sigurnosti hrane na našim stranicama
Hrvatska agencija za hranu u okviru svoga djelokruga rada, kao dio obavještavanja potrošača, proizvođača i drugih dionika u sustavu sigurnosti hrane, redovito objavljuje najnovije legislativne promjene iz područja sigurnosti hrane u Republici Hrvatskoj. Zakonska regulativa objavljena na web stranicama HAH-a podijeljena je u dva dijela: zakone i pravilnike. Svi zakoniOpširnije
- Obavijesti za potrošače
- Ispunite našu anketu
- Zakonska regulativa
- Izlazni znanstveni i stručni dokumenti
- Projekti i istraživanja
- Godišnja izvješća službenih laboratorija
- EFSA Focal Point za RH
- Nacionalna mreža institucija NN 43/10
- INFOSAN Focal Point za RH
- Rječnik pojmova koji se koriste u procjeni rizika u području sigurnosti hrane
- Vodič za prehrambeni sektor „Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane“