Ministarstvo poljoprivrede kao nacionalna kontakt točka za sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF) obavještava potrošače o povlačenju i opozivu meda punjenog u punionici meda MEDO-FLOR d.o.o., Vodovodna I. odvojak 7, Donji Dragonožec, Republika Hrvatska, Broj serije 07.02.2017. LO2. Rok trajanja do 07.02.2017. godine.
Putem HR RASFFOpširnije
Posjet Izaslanika za gospodarstvo i trgovinu pri Veleposlanstvu Kraljevine Belgije u RH Antonia Garcie Hrvatskoj agenciji za hranu
Izaslanik za gospodarstvo i trgovinu pri Veleposlanstvu Kraljevine Belgije u RH, Antonio Garcia, u sklopu trodnevnog službenog posjeta Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, posjetio je i Hrvatsku agenciju za hranu (HAH). Predstavljen mu je rad HAH-a te dosadašnje aktivnosti na međunarodnom planu, s posebnim naglaskom na suradnju s Europskom agencijom zaOpširnije
Imenovano novo Upravno vijeće Hrvatske agencije za hranu
Na 110. sjednici Vlade Republike Hrvatske, održanoj 22. kolovoza 2013., sukladno odredbama novog Zakona o hrani (NN 81/13), imenovani su novi članovi Upravnog vijeća Hrvatske agencije za hranu. Predsjednica Upravnog vijeća je dr. sc. Mirjana Mataušić-Pišl iz Ministarstva poljoprivrede, a njegove članice su Božica Rukavina, predstavnica Ministarstva poljoprivrede, Kristina Blagojević,Opširnije
Održan seminar Novi trendovi uzorkovanja hrane u EU: mlijeko i mliječni proizvodi
U organizaciji Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatske agencije za hranu,19. srpnja 2013., u Županijskoj komori Osijek, održan je seminar Novi trendovi uzorkovanja hrane u EU: mlijeko i mliječni proizvodi. Cilj seminara je bio predstavljanje rezultata BASELINE projekta, radni paket 3 (WP3), koji se odnosi na mlijeko i mliječneOpširnije
- Obavijesti za potrošače
- Ispunite našu anketu
- Zakonska regulativa
- Izlazni znanstveni i stručni dokumenti
- Projekti i istraživanja
- Godišnja izvješća službenih laboratorija
- EFSA Focal Point za RH
- Nacionalna mreža institucija NN 43/10
- INFOSAN Focal Point za RH
- Rječnik pojmova koji se koriste u procjeni rizika u području sigurnosti hrane
- Vodič za prehrambeni sektor „Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane“