U organizaciji Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku i Hrvatske agencije za hranu, 28. veljače 2014.g. u Vukovaru, s ciljem povezivanja poljoprivrednih proizvođača te njihove edukacije u pravcu ekološke i ekonomske optimizacije proizvodnje, održana je stručna radionica IPA projekta Doprinos poljoprivrede čistom okolišu i zdravoj hrani, AGRI - CONTO - CLEEN.
StručnuOpširnije
Izvješće EFSA-e i ECDC-a o zoonozama u EU za 2012. godinu
Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) i Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavili su zajedničko izvješće o trendovima i izvorima zoonoza, uzročnicima zoonoza te epidemijama porijeklom iz hrane u Europskoj uniji za 2012. godinu.
U izvješću se navodi kako je broj slučajeva kampilobakterioze kod ljudi, po prvi putOpširnije
Održana svečana konferencija povodom početka Obzora 2020.
Svečana konferencija povodom početka novog Okvirnog programa Europske unije za istraživanja i inovacije za razdoblje 2014. - 2020., Obzor 2020. održana je u Zagrebu, 10. veljače 2014., u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za mobilnost i programe Europske unije, Poslovno-inovacijske agencije te Europske poduzetničke mreže. Cilj konferencije bioOpširnije
Održana radionica „Prijava i ispunjavanja upitnika za EFSA-inu mrežu institucija“
Hrvatska agencija za hranu, kao EFSA Focal Point, održala je, 05. veljače 2014. u Zagrebu, radionicu pod nazivom Prijava i ispunjavanja upitnika za EFSA-inu mrežu institucija („Article 36 List"). Cilj radionice je bio uključivanje nacionalnih institucija u EFSA-inu mrežu institucija i korištenje financijskih potpora. Radionica je bila podijeljena u dvaOpširnije
- Obavijesti za potrošače
- Ispunite našu anketu
- Zakonska regulativa
- Izlazni znanstveni i stručni dokumenti
- Projekti i istraživanja
- Godišnja izvješća službenih laboratorija
- EFSA Focal Point za RH
- Nacionalna mreža institucija NN 43/10
- INFOSAN Focal Point za RH
- Rječnik pojmova koji se koriste u procjeni rizika u području sigurnosti hrane
- Vodič za prehrambeni sektor „Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane“