Potaknuta učestalim pitanjima javnosti i svih zainteresiranih za sigurnost hrane koja sadrži prehrambene aditive te izjavama stručnjaka koji se bave prehranom, Hrvatska agencija za hranu je, na vlastitu inicijativu, provela istraživanje vezano za vrste i količine aditiva prisutne u hrani na hrvatskom tržištu, temeljem kojeg je izradila Znanstveno mišljenje oOpširnije
Održana TAIEX radionica “Multi-country Workshop on monitoring of zoonoses and zoonotic agents”
Dana 9. i 10. travnja 2014. godine, u organizaciji Hrvatske agencije za hranu, u Zagrebu je održana TAIEX radionica pod nazivom "Multi-country Workshop on monitoring of zoonoses and zoonotic agents". Cilj radionice bio je podići razinu znanja svih relevantnih dionika sustava sigurnosti hrane, posebice stručnjaka iz područja veterinarskog javnog zdravstvaOpširnije
Snaga hrvatske hrane: održan okrugli stol „Riba i vino“
U organizaciji Poslovnog dnevnika, 9.travnja u Zagrebu, u sklopu projekta Snaga hrvatske hrane, održan je Okrugli stol: "Riba i vino". Ispred Hrvatske agencije za hranu (HAH), koja je stručni partner ovog projekta, kao panelist sudjelovao je dr. sc. Dražen Knežević, dr. med. vet. Na Okruglom stolu sudjelovao je i mr.sc.Opširnije
EFSA poziva stručnjake da se pridruže znanstvenim odborima
EFSA poziva znanstvenike da se pridruže njezinim timovima stručnjaka za procjenu rizika i svojim znanjem pridonesu europskom sustavu sigurnosti hrane. Prijave se očekuju od vrhunskih znanstvenika, stručnjaka iz područja: biljnog zdravstva, genetski modificiranih organizama, hrane za životinje, zdravlja i dobrobiti životinja, zaštite bilja, kontaminata u prehrambenom lancu, bioloških opasnosti teOpširnije
- Obavijesti za potrošače
- Ispunite našu anketu
- Zakonska regulativa
- Izlazni znanstveni i stručni dokumenti
- Projekti i istraživanja
- Godišnja izvješća službenih laboratorija
- EFSA Focal Point za RH
- Nacionalna mreža institucija NN 43/10
- INFOSAN Focal Point za RH
- Rječnik pojmova koji se koriste u procjeni rizika u području sigurnosti hrane
- Vodič za prehrambeni sektor „Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane“