Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) donijela je preporuku za unos energije, makronutrijenata i mikronutrijenata u hrani za dojenčad i dojenačkim mliječnim pripravcima. Preporuke su dio Znanstvenog mišljenja o esencijalnom sastavu hrane za dojenčad i dojenačkih formula kojim su revidirani savjeti Znanstvenog odbora za hranu (Scientific Committee on Food) izOpširnije
EFSA postavila ADI za aditiv Sunset Yellow
Europska Agencija za sigurnost hrane (EFSA) postavila je prihvatljivi dnevni unos (engl. Acceptable daily intake, ADI) za bojilo Sunset Yellow (E 110) od 4 mg/kg tjelesne mase po danu. Stručnjaci su zaključili kako je izloženost svih dobnih skupina potrošača ovom aditivu ispod postavljene ADI vrijednosti.
Ovoj procjeni sigurnosti bojila Sunset YellowOpširnije
Doneseno znanstveno mišljenje HAH-a o označavanju prirodne mineralne vode i izvorske vode navodom „pogodna za pripremu hrane za dojenčad“
Hrvatska agencija za hranu (HAH) je na zahtjev Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske izradila znanstveno mišljenje o označavanju prirodne mineralne vode i izvorske vode navodom „pogodna za pripremu hrane za dojenčad" s ciljem postavljanja uvjeta pod kojima se taj navod može koristiti, a koji moraju zadovoljiti određene mikrobiološke i fizikalno-kemijske parametre.
PremaOpširnije
Snaga hrvatske hrane: održan okrugli stol “Voće i povrće”
U organizaciji Poslovnog dnevnika, 11. lipnja u Zagrebu, u sklopu projekta Snaga hrvatske hrane, održan je Okrugli stol: "Voće i povrće". Uz dr. sc. Sanju Miloš, koja je kao panelist sudjelovala ispred Hrvatske agencije za hranu (HAH), stručnog partnera ovog projekta, na Okruglom stolu sudjelovali su i Miljenko Rakić, načelnikOpširnije
- Obavijesti za potrošače
- Ispunite našu anketu
- Zakonska regulativa
- Izlazni znanstveni i stručni dokumenti
- Projekti i istraživanja
- Godišnja izvješća službenih laboratorija
- EFSA Focal Point za RH
- Nacionalna mreža institucija NN 43/10
- INFOSAN Focal Point za RH
- Rječnik pojmova koji se koriste u procjeni rizika u području sigurnosti hrane
- Vodič za prehrambeni sektor „Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane“