Na Regionalnoj konferenciji o smanjenju unosa soli, koja je održana 9. listopada 2014.u Vukovaru, u sklopu 3. hrvatskog kongresa preventivne medicine i unapređenja zdravlja u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog društva za javno zdravstvo Hrvatskog liječničkog zbora, predstavljen je Strateški plan za smanjenje prekomjernog unosa kuhinjske soliOpširnije
Završna konferencija IPA prekograničnog projekta ECOTOP
U organizaciji Hrvatske agencije za hranu u sklopu projekta „Podizanje svijesti i edukacija o EKOTURIZMU putem prekogranične suradnje" akronima ECOTOP dana 19. 9. 2014. održana je Završna konferencija ECOTOP projekta i obilježavanje Dana europske suradnje.
Završna se konferencija odvija u sklopu projekta „Podizanje svijesti i edukacija o EKOTURIZMU putem prekogranične suradnje",Opširnije
Donesena znanstvena studija o kakvoći zamrznutog svinjskog mesa
Hrvatska agencija za hranu izradila je Znanstvenu studiju o kakvoći zamrznutog mesa svinja na vlastitu inicijativu. Znanstvena studija usvojena je na 2. sjednici Znanstvenog vijeća Hrvatske agencije za hranu održanoj 10.rujna 2014. na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu.
Kakvoća mesa svinja koje je podvrgnuto tehnološkom postupku zamrzavanja višegodišnja je tema rasprave hrvatskeOpširnije
Budućnost sigurnosti hrane u Europskoj uniji – što nam donose pregovori sa SAD-om ?
Pregovori oko sklapanja Partnerstva za transatlansku trgovinu i ulaganja - TTIP između Europske unije i SAD-a započeli su u srpnju 2013. godine. S obzirom na njihov značaj i dugoročne posljedice, posebice odredbe o uvozu i izvozu prehrambenih proizvoda, za njihov sadržaj iznimno zanimanje iskazuje, kako europska, tako i hrvatska javnost.
UpravoOpširnije
- Obavijesti za potrošače
- Ispunite našu anketu
- Zakonska regulativa
- Izlazni znanstveni i stručni dokumenti
- Projekti i istraživanja
- Godišnja izvješća službenih laboratorija
- EFSA Focal Point za RH
- Nacionalna mreža institucija NN 43/10
- INFOSAN Focal Point za RH
- Rječnik pojmova koji se koriste u procjeni rizika u području sigurnosti hrane
- Vodič za prehrambeni sektor „Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane“