Imazalil je aktivna tvar fungicida, sredstva za zaštitu bilja protiv gljivičnih bolesti poput plijesni. Dopušten je u EU za tretiranje sjemena žitarica, brojnih vrsta voća između ostalog i agruma te drugih poljoprivrednih proizvoda nakon žetve ili berbe.
U Europskoj uniji se aktivna tvar imazalil koristi već dugi niz godina, te jeOpširnije
Hrvatska agencija za hranu uključena je na Article 36 List
Na sjednici Upravnog odbora Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA Management Board), održanoj 23. listopada 2014. odlučeno je o uključivanju Hrvatske agencije za hranu na EFSA Article 36. List (iz Uredbe (EC) 178/2002). Ova odluka donesena je nakon što je EFSA provela procjenu kompetentnosti institucije sukladno formalnim kriterijima opisanim uOpširnije
U Opatiji održan okrugli stol „Genetski modificirani organizmi u proizvodnji hrane“
Okrugli stol pod nazivom „GMO u proizvodnji hrane" održan je u zajedničkoj organizaciji Hrvatske agencije za hranu i Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA-European Food Safety Authority) u Opatiji. Cilj Okruglog stola bio je znanstvenoj javnosti predstaviti različite segmente u području GMO,od dostignuća moderne biotehnologije, zakonodavnog okvira na europskoj iOpširnije
Održan međunarodni skup "Kako smanjiti gubitke i bacanje hrane: od polja do stola"
U organizaciji Hrvatske agencije za hranu (HAH) i Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO), 15. listopada u Osijeku, povodom obilježavanja Svjetskog dana hrane, održan je međunarodni skup „Kako smanjiti gubitke i bacanje hrane: od polja do stola". Ovaj međunarodni skup je održan pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske,Opširnije
- Obavijesti za potrošače
- Ispunite našu anketu
- Zakonska regulativa
- Izlazni znanstveni i stručni dokumenti
- Projekti i istraživanja
- Godišnja izvješća službenih laboratorija
- EFSA Focal Point za RH
- Nacionalna mreža institucija NN 43/10
- INFOSAN Focal Point za RH
- Rječnik pojmova koji se koriste u procjeni rizika u području sigurnosti hrane
- Vodič za prehrambeni sektor „Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane“