EFSA na jednostavan način objašnjava kako bolesti životinja (zoonoze) mogu utjecati na ljude putem hrane, preko ugriza kukaca te izravnim kontaktom. Pogledajte interaktivnu ikonografiku: Kako bolesti životinja utječu na ljude? Opširnije
EFSA: Nema rizika za zdravlje potrošača od izloženosti bisfenolu A
Nakon sveobuhvatne ponovne evaluacije izloženosti bisfenolu A (BPA) i njegove toksičnosti, EFSA zaključuje kako BPA, pri trenutnim razinama izloženosti, ne predstavlja rizik za zdravlje potrošača bilo koje dobne skupine (uključujući nerođenu djecu, novorođenčad i mladež). Izloženost preko hrane ili kombinacije različitih izvora (hrane, prašine, kozmetike i termo papira) je znatnoOpširnije
EFSA: Koji su rizici od konzumacije svježeg sirovog mlijeka?
Svježe sirovo mlijeko može sadržavati štetne bakterije koje mogu uzrokovati ozbiljne bolesti. Za smanjenje kontaminacije svježeg sirovog mlijeka neophodna je primjena dobre higijenske prakse na farmama, dok je održavanje hladnog lanca važno za sprječavanje ili usporavanje rasta bakterija u mlijeku. Međutim, ovi postupci nisu dovoljni kako bi se rizici isključili.Opširnije
Kako smanjiti rasipanje hrane za vrijeme blagdana?
Pravilan način kupovine i odabir namirnica može smanjiti rasipanje hrane. Kako su blagdani vrijeme intenzivnije kupovine hrane, donosimo vam 10 savjeta Europske komisije kojih se trebate pridržavati prilikom kupnjeOpširnije
- Obavijesti za potrošače
- Ispunite našu anketu
- Zakonska regulativa
- Izlazni znanstveni i stručni dokumenti
- Projekti i istraživanja
- Godišnja izvješća službenih laboratorija
- EFSA Focal Point za RH
- Nacionalna mreža institucija NN 43/10
- INFOSAN Focal Point za RH
- Rječnik pojmova koji se koriste u procjeni rizika u području sigurnosti hrane
- Vodič za prehrambeni sektor „Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane“