Na sigurnost hrane prilikom konzumacije veliki utjecaj ima njezina svježina, odnosno pravilan način pohrane i što kraće vrijeme do trenutka konzumacije. Pojedine vrste hrane su, zbog svog sastava, podložnije kvarenju te, stoga bi trebali voditi računa o njihovoj svježini prilikom kupnje. Za određivanje svježine hrane mogu poslužiti određena organoleptička obilježja.
OpširnijeDoneseno znanstveno mišljenje HAH-a o riziku od nitrata iz povrća
Hrvatska agencija za hranu (HAH) na vlastitu je inicijativu izradila Znanstveno mišljenje o riziku od nitrata iz povrća, s ciljem procjene jesu li dobrobiti konzumacije povrća veće od rizika koji je posljedica izloženosti nitratima.
OpširnijeRegistriraj se kao EFSA-in dionik!
Predstavljate li organizaciju potrošača aktivnu u području sigurnosti hrane? Ili udrugu proizvođača hrane? Možda predstavljate nevladine organizacije ili akademsku zajednicu sa specifičnim znanjima iz područja hrane i hrane za životinje? EFSA poziva sva relevantna tijela, koja djeluju na razini EU i žele podržati EFSA-in rad, da se registriraju kao službeni EFSA-ini dionici.
OpširnijePriopćenje Ministarstva poljoprivrede o bakteriji S. Enteritidis u mesu peradi
Ministarstvo poljoprivrede izdalo je priopćenje za javnost vezano za pozitivan nalaz bakterije S. Enteritidis u mesu peradi.
Opširnije- Obavijesti za potrošače
- Ispunite našu anketu
- Zakonska regulativa
- Izlazni znanstveni i stručni dokumenti
- Projekti i istraživanja
- Godišnja izvješća službenih laboratorija
- EFSA Focal Point za RH
- Nacionalna mreža institucija NN 43/10
- INFOSAN Focal Point za RH
- Rječnik pojmova koji se koriste u procjeni rizika u području sigurnosti hrane
- Vodič za prehrambeni sektor „Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane“