Danas su, u Kući Europe u Zagrebu, hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan i ravnateljica Hrvatske agencije za hranu Andrea Gross-Bošković predstavile rezultate analize kvalitete (naizgled) istih proizvoda u Hrvatskoj i Njemačkoj. Analiza je pokazala kako je kod više od polovine ispitanih proizvoda utvrđena razlika u kvaliteti, te da je većina analiziranih proizvoda skuplja u Hrvatskoj, nego u Njemačkoj.
OpširnijePredstavljanje rezultata projekta: Istraživanje kvalitete (naizgled) istih proizvoda na tržištima starih i novih država članica EU
U petak, 1. rujna 2017. u 10:00h, u prostorijama Kuće Europe u Zagrebu, Augusta Cesarca 6, hrvatska zastupnica u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta Biljana Borzan i ravnateljica Hrvatske agencije za hranu Andrea Gross-Bošković, održat će zajedničku konferenciju za medije. Cilj konferencije je predstavljanje rezultata projekta: Istraživanje kvalitete (naizgled) istih proizvoda na tržištima starih i novih država članica EU
OpširnijeOBAVIJEST ZA POTROŠAČE
Opoziv proizvoda:
Kuhinjsko posuđe od melamina – žlica bijele boje, obojane ručke
Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda Kuhinjsko posuđe od melamina – žlica bijele boje, obojane ručke, reljefne oznake N.O.22., oznake barkoda 8035006039084, Art. no. 03908, podrijetlom iz Kine, zbog utvrđene migracije formaldehida.
OpširnijeLjetni podsjetnik – pravilno rukovanje hranom je ključno!
Iako se često čini da opasnost dolazi izvana, nedvojbeno je da su kućanstva najčešće mjesto izlaganja patogenu. U HR je tijekom 2016. godine prijavljeno 23 354 slučajeva oboljenja uzrokovanih nepravilnim rukovanjem hranom. Prema Izvješću EU o trendovima i izvorima zoonoza, uzročnicima zoonoza i epidemijama bolesti koje se prenose hranom za 2015. godinu, salmonela u jajima najčešći je uzročnik bolesti/zaraza uzrokovanih hranom.
Opširnije- Obavijesti za potrošače
- Ispunite našu anketu
- Zakonska regulativa
- Izlazni znanstveni i stručni dokumenti
- Projekti i istraživanja
- Godišnja izvješća službenih laboratorija
- EFSA Focal Point za RH
- Nacionalna mreža institucija NN 43/10
- INFOSAN Focal Point za RH
- Rječnik pojmova koji se koriste u procjeni rizika u području sigurnosti hrane
- Vodič za prehrambeni sektor „Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane“