Povlačenje i opoziv proizvoda
TRAJNO MLIJEKO MEGGLE 2,8% m.m., lot: 035 01:53 032613, pakiranje: 1 L, rok upotrebe: 03.08.2013., proizvođač: Meggle Hrvatska d.o.o., Osijek;
TRAJNO MLIJEKO MERCATOR kratkotrajno, sterilizirano, homogenizirano mlijeko s 2,8% m.m., lot: 183 A 14:37, pakiranje: 1 L, rok upotrebe: 16.05.2013., proizvođač: Prerada i promet mlijeka d.d. Tuzla, BosnaOpširnije
Communicating Food Science
Media training radionica u Hrvatskoj agenciji za hranu
U Hrvatskoj agenciji za hranu , 12. i 13. veljače 2013., održava se media training radionica, u organizaciji EU projekta MAITRE, koji je financiran od strane Europske komisije. Radionica je namijenjena znanstvenicima i stručnjacima iz područja hrane i prehrane, a cilj mu je unaprjeđenje njihovih komunikacijskih vještina.
Na seminaru sudjeluje 15 sudionika,Opširnije
HR RASFF – obavijest za potrošače - Povlačenje i opoziv proizvoda: RIAL – tuna komadi u salamuri
Ministarstvo poljoprivrede kao nacionalna kontakt točka za sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF) obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda: RIAL - tuna komadi u salamuri, lot: UN5IK2 ALBBBAZ 5K1AY, pakiranje: 160g, rok upotrebe: 10.2015.
Putem HR RASFF sustava, dana 7. veljače 2013. godine zaprimljena je hitnaOpširnije
HR RASFF – obavijest za potrošače - Povlačenje mlijeka s tržišta u svrhu prevencije i zaštite potrošača
Ministarstvo poljoprivrede kao nacionalna kontakt točka za sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF) obavještava potrošače o povlačenju i opozivu pojedinih šarži mlijeka sa tržišta, proizvođača Vindija d.d. i Dukat d.d., u svrhu prevencije i zaštite potrošača zbog sumnje na povećanu koncentraciju Aflatoksina M1, na kojuOpširnije
- Obavijesti za potrošače
- Ispunite našu anketu
- Zakonska regulativa
- Izlazni znanstveni i stručni dokumenti
- Projekti i istraživanja
- Godišnja izvješća službenih laboratorija
- EFSA Focal Point za RH
- Nacionalna mreža institucija NN 43/10
- INFOSAN Focal Point za RH
- Rječnik pojmova koji se koriste u procjeni rizika u području sigurnosti hrane
- Vodič za prehrambeni sektor „Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane“