Hrvatska agencija za hranu u suradnji s TAIEX-om (Instrument za tehničku pomoć i razmjenu informacija Europske unije) organizirala je, 19.-20. studenog 2013. u Zagrebu, radionicu o mikrobiološkoj i kemijskoj procjeni rizika.
Na radionici je sudjelovalo 40 sudionika iz institucija uključenih u sustav sigurnosti hrane u RH. Predavači iz europskih institucija izOpširnije
Održano predstavljanje knjige dr.sc. Ignaca Kuliera „Što i kako jedemo?“
U petak, 15. studenog 2013., u punoj Vijećnici Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku, predstavljena je knjiga „Što i kako jedemo?" poznatog nutricionista, dr. sc. Ignaca Kuliera.
Složenu problematiku odnosa hrane, prehrane i zdravlja knjiga predstavlja čitateljstvu slikovito, jednostavno i zabavno. Kod izbora namirnica često analizira ljudsku psihologiju.
„Čovjek relativno lako prihvaća rizik odOpširnije
Predstavljanje knjige dr. sc. Ignaca Kuliera: Što i kako jedemo?
U organizaciji Hrvatske agencije za hranu i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, održat će se predstavljanje knjige: „Što i kako jedemo?" poznatog nutricionista, dr. sc. Ignaca Kuliera.
Predstavljanje će se održati u petak, 15. studenog 2013., u 17h, u Vijećnici Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek (F. Kuhača 20, 1.kat ).
Uz predstavljanje knjige bit će održanoOpširnije
Održan međunarodni skup „Održivi prehrambeni sustavi u svrhu dostupnosti sigurne hrane i nutritivno vrijedne prehrane“
U organizaciji Hrvatske agencije za hranu (HAH) i Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO), 16. listopada u Osijeku, povodom obilježavanja Svjetskog dana hrane, održan je međunarodni skup „Održivi prehrambeni sustavi u svrhu dostupnosti sigurne hrane i nutritivno vrijedne prehrane". Ovaj međunarodni skup održan je pod visokim pokroviteljstvom PredsjednikaOpširnije
- Obavijesti za potrošače
- Ispunite našu anketu
- Zakonska regulativa
- Izlazni znanstveni i stručni dokumenti
- Projekti i istraživanja
- Godišnja izvješća službenih laboratorija
- EFSA Focal Point za RH
- Nacionalna mreža institucija NN 43/10
- INFOSAN Focal Point za RH
- Rječnik pojmova koji se koriste u procjeni rizika u području sigurnosti hrane
- Vodič za prehrambeni sektor „Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane“