Ulaskom u Europsku uniju, 01. srpnja 2013., Republika Hrvatska je stekla pravo sudjelovanja u radu Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA). U okviru toga dana je i mogućnost institucijama koje se nalaze na popisu Nacionalne mreže institucija, koju uspostavlja i koordinira Hrvatska agencija za hranu, a odobrava Ministarstvo poljoprivrede (NNOpširnije
Održan Info dan projekta AGRI-CONTO-CLEEN
organizaciji Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku i Hrvatske agencije za hranu, 29. studenog 2013., održan je Info dan IPA projekta: Doprinos poljoprivrede čistom okolišu i zdravoj hrani, AGRI - CONTO - CLEEN.
Na skupu je sudjelovalo stotinjak predstavnika lokalnih i regionalnih vlasti, poljoprivrednih proizvođača, proizvođača hrane, savjetodavnih i stručnih službi teOpširnije
EFSA dovršila ponovnu procjenu rizika od aspartama – siguran je pri sadašnjim razinama izloženosti
EFSA u svojoj prvoj cjelovitoj procjeni rizika zaključuje kako su sladilo aspartam i produkti njegove razgradnje (fenilalanin, metanol i asparaginska kiselina) sigurni za ljudsku prehranu pri trenutnim razinama izloženosti. Stručnjaci iz EFSA-inog Odbora za prehrambene aditive i nutrijente dodane hrani (ANS Panel) uzeli su u obzir sve dostupne podatke, uključujućiOpširnije
Info dan projekta AGRI-CONTO-CLEEN
U petak, 29. studenog 2013. u 10 sati, u Auli Magni Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku (II. kat), Poljoprivredni fakultet u Osijeku i Hrvatska agencija za hranu organiziraju Info dan IPA projekta: Doprinos poljoprivrede čistom okolišu i zdravoj hrani, AGRI - CONTO - CLEEN (Agricultural Contribution towards Clean Environment and HealthyOpširnije
- Obavijesti za potrošače
- Ispunite našu anketu
- Zakonska regulativa
- Izlazni znanstveni i stručni dokumenti
- Projekti i istraživanja
- Godišnja izvješća službenih laboratorija
- EFSA Focal Point za RH
- Nacionalna mreža institucija NN 43/10
- INFOSAN Focal Point za RH
- Rječnik pojmova koji se koriste u procjeni rizika u području sigurnosti hrane
- Vodič za prehrambeni sektor „Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane“