EFSA-in Znanstveni odbor za zdravlje i dobrobit životinja izradio je znanstveno mišljenje u kojem je zaključeno kako su čimbenici rizika koji utječu na dobrobit krava na malim farmama jednaki kao i oni koji vrijede za ostale sustave farmi. U znanstvenom mišljenju su razmotreni podaci s malih farmi te predloženi alati za procjenu dobrobiti krava.Opširnije
Promocija knjige „Uvod u sigurnost hrane“, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek,
16. lipnja 2015.
Expo 2015.: Uloga istraživanja u dostupnosti sigurne hrane i nutritivno vrijedne prehrane
Tema 99. po redu međunarodne izložbe Expo, koja se ove godine se održava u Milanu, Italija, je „Prehrana planeta, energija života“. U periodu od 1. svibnja do 31. listopada, više od 140 zemalja sudionica će pokazati najbolje od svoje tehnologije, koje nude konkretan odgovor na temeljno pitanje: možemo li osigurati dovoljno zdrave i sigurne hrane za sve, ali uz brigu o Planeti i njezinoj ravnoteži, odnosno okolišnoj i socioekonomskoj održivosti? Kao svoj doprinos, EU Znanstveni koordinacijski odbor za Expo 2015., osnovan od strane Europske komisije i parlamenta, izradio je dokument za raspravu pod nazivom Uloga istraživanja u dostupnosti sigurne hrane i nutritivno vrijedne prehrane u svijetu.Opširnije
Svjetski dan zdravlja 2015.: Koliko je sigurna Vaša hrana?
Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. travnja, na dan osnivanja Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), još od 1948. godine. Odabirom ovogodišnje teme - sigurnost hrane - WHO želi podići svijest o ovom javnozdravstvenom pitanju globalnog značaja te ukazati na važnost i ulogu svih dionika u prehrambenom lancu – od uzgajivača, prerađivača, proizvođača do prodavača i potrošača te državnih institucija u sustavu sigurnosti hrane i akademske zajednice.Opširnije
- Obavijesti za potrošače
- Ispunite našu anketu
- Zakonska regulativa
- Izlazni znanstveni i stručni dokumenti
- Projekti i istraživanja
- Godišnja izvješća službenih laboratorija
- EFSA Focal Point za RH
- Nacionalna mreža institucija NN 43/10
- INFOSAN Focal Point za RH
- Rječnik pojmova koji se koriste u procjeni rizika u području sigurnosti hrane
- Vodič za prehrambeni sektor „Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane“