Hrvatska agencija za hranu je na zahtjev Ministarstva poljoprivrede izradila Znanstveno mišljenje o mogućnosti jodiranja pustinjske soli, kao znanstvenu i stručnu podlogu za donošenje odluke o njenom stavljanju na tržište.
OpširnijeOBAVIJEST ZA POTROŠAČE - Povlačenje i opoziv proizvoda: Oslić bez glave –Hoki, brzo smrznuto (lat.Macruronus magellancus), najbolje upotrijebiti do: 30.04.2017.
OBAVIJEST ZA POTROŠAČE – Povlačenje i opoziv proizvoda: Oslić bez glave –Hoki, brzo smrznuto (lat.Macruronus magellancus), najbolje upotrijebiti do: 30.04.2017.
Obavijest u cijelosti pročitajte na web stranicama Ministarstva poljoprivrede.
Opširnije
EFSA javne konzultacije: referentne prehrambene vrijednosti za kalij
EFSA je pokrenula javne konzultacije o nacrtu Znanstvenog mišljenja o referentnim prehrambenim vrijednostima za kalij. Kalij je esencijalni mineral u ljudskoj prehrani koji ima važnu ulogu u mnogim fiziološkim procesima. U dokumentu su predložene referentne prehrambene vrijednosti za odrasle, djecu i dojenčad te trudnice i dojilje.
EFSA poziva zainteresirane strane da dostave pismene komentare do 24. kolovoza 2016.
Detaljnije informacije o javnim konzultacijama pogledajte na EFSA-inim web stranicama.
OpširnijeEFSA savjetuje o kvarenju mesa tijekom pohrane i prijevoza
EFSA je procijenila utjecaj vremena i temperature na rast bakterija koje uzrokuju kvarenje u svježem goveđem, svinjskom i janjećem mesu te mesu peradi. EFSA-ini stručnjaci koristili su predviđajući model kako bi usporedili rast bakterija uzročnika kvarenja s rastom bakterija uzročnika bolesti (patogenih bakterija), te su zaključili da bakterije uzročnici kvarenja rastu mnogo brže u jednakim uvjetima.
Opširnije- Obavijesti za potrošače
- Ispunite našu anketu
- Zakonska regulativa
- Izlazni znanstveni i stručni dokumenti
- Projekti i istraživanja
- Godišnja izvješća službenih laboratorija
- EFSA Focal Point za RH
- Nacionalna mreža institucija NN 43/10
- INFOSAN Focal Point za RH
- Rječnik pojmova koji se koriste u procjeni rizika u području sigurnosti hrane
- Vodič za prehrambeni sektor „Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane“