Dana 14. rujna 2016. godine izglasana je odluka Europske komisije kojom je Hrvatska dobila status zemlje koja je preventivno cijepila goveda protiv bolesti kvrgave kože, ali je slobodna od bolesti (tzv. free zone with vaccination).
OpširnijeObilježavanje Svjetskog dana hrane 2016.
Hrvatska agencija za hranu (HAH) i Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO), pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović te pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH, i ove godine organiziraju nacionalno obilježavanje Svjetskog dana hrane.
OpširnijeBolest kvrgave kože: najučinkovitiji način kontrole je cijepljenje
EFSA-ini stručnjaci smatraju kako je cijepljenje goveda najučinkovitija metoda za kontrolu širenja bolesti kvrgave kože. Razlog zbog kojeg je Europska komisija zatražila mišljenje od EFSA-e je naglo širenje ove bolesti u Grčkoj, Bugarskoj i drugim zemljama Balkana.
OpširnijeNajčešći konzumenti nejodiranih vrsta soli u RH – žene u fertilnoj dobi!
Istraživanje Hrvatske agencije za hranu o učestalosti konzumacije posebnih vrsta soli, svjesnosti o sadržaju joda u tim vrstama soli te važnosti konzumacije jodirane soli*, pokazalo je da 11,2 % stanovnika RH konzumira posebne vrste soli, od kojih trećina svakodnevno. U takve posebne vrste soli koje nisu jodirane, a nalaze se na tržištu RH, ubrajamo himalajsku sol, cvijet soli, crnu sol i druge (cjeloviti popis nalazi se u Pravilniku o soli (NN 9/11, 141/13)).
Opširnije- Obavijesti za potrošače
- Ispunite našu anketu
- Zakonska regulativa
- Izlazni znanstveni i stručni dokumenti
- Projekti i istraživanja
- Godišnja izvješća službenih laboratorija
- EFSA Focal Point za RH
- Nacionalna mreža institucija NN 43/10
- INFOSAN Focal Point za RH
- Rječnik pojmova koji se koriste u procjeni rizika u području sigurnosti hrane
- Vodič za prehrambeni sektor „Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane“