Njemački Savezni institut za procjenu rizika (BfR) objavio je 4. izdanje priručnika EU Food Safety Almanac, koji daje jasan pregled sustava sigurnosti hrane i hrane za životinje u 38 europskih država (zemlje članice EU i ostale), što je vrijedan doprinos jačanju kapaciteta procjene rizika i širenju međunarodne suradnje.
OpširnijePREHRAMBENI ADITIVI: EFSA-ina radionica i otvorena plenarna sjednica u studenom
Jeste li zainteresirani za ponovnu procjenu aditiva u hrani? Postoje dva dobra razloga za dolazak u Parmu ove jeseni.
Dana 24. studenog, EFSA će biti domaćin jednodnevne radionice o statusu EU programa re-evaluacije prehrambenih aditiva. Dan prije, 23. studenog, promatrači će imati priliku prisustvovati otvorenoj plenarnoj sjednici EFSA-inog Znanstvenog odbora o prehrambenim aditivima i izvorima hranjivih tvari koji su dodani hrani (ANS).
OpširnijeOBAVIJEST ZA POTROŠAČE
Opoziv proizvoda:
Salmonella spp. u mesnatoj slanini
Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda Mesnata slanina, dimljena, 250g, LOT broj L2293805119. Najbolje upotrijebiti do 16.09.2017
Opširnije2. hrvatska konferencija o procjeni rizika porijeklom iz hrane uz obilježavanje Svjetskog dana hrane,
Osijek, 16. i 17.10. 2017.
Hrvatska agencija za hranu (HAH), uz potporu Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA), pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva zdravstva RH, organizira 2. hrvatsku konferenciju o procjeni rizika porijeklom iz hrane.
Konferencija će se održati 16. i 17. listopada 2017. godine (ponedjeljak i utorak), na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku. U sklopu konferencije održat će se i nacionalno obilježavanje Svjetskog dana hrane 2017., koje HAH već tradicionalno organizira u suradnji s Organizacijom za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO).
Opširnije- Obavijesti za potrošače
- Ispunite našu anketu
- Zakonska regulativa
- Izlazni znanstveni i stručni dokumenti
- Projekti i istraživanja
- Godišnja izvješća službenih laboratorija
- EFSA Focal Point za RH
- Nacionalna mreža institucija NN 43/10
- INFOSAN Focal Point za RH
- Rječnik pojmova koji se koriste u procjeni rizika u području sigurnosti hrane
- Vodič za prehrambeni sektor „Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane“