Diplomirala je na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek, Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, gdje je trenutno na doktorskom studiju Prehrambeno inženjerstvo. Od 2010. godine, zaposlena je u Hrvatskoj agenciji za hranu, prvo kao nacionalni asistent koordinator za IPA pretpristupni program Pripremne radnje za sudjelovanje zemalja kandidatkinja i potencijalnih kandidatkinja u radu Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA), zatim kao stručni suradnik u Odjelu za komunikaciju te posljednje dvije godine u Odjelu za procjenu rizika.
Pohađala je usavršavanja iz područja procjene rizika i komunikacije o riziku, s naglaskom na procjeni izloženosti, kao što su BTSF treninzi: Microbiological risk assessment (Berlin, 2015.) i Nutrition risk assessment (Rim, 2017.), EFSA Crisis Simulation Exercise (Parma, 2015) te je boravila tri mjeseca u njemačkom Saveznom institutu za procjenu rizika (BfR) kao gost znanstvenik (Berlin, 2017.).
Kao zamjena nacionalnog predstavnika sudjeluje u radu EFSA-ine Focal Point mreže, mreže komunikacijskih stručnjaka (Communications Experts Network) te je članica Hrvatskog društva prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista.