Broj prijavljenih slučajeva ljudi zaraženih bakterijom S. Agona iznosi 147, a epidemijom je obuhvaćeno pet europskih zemalja. U Velikoj Britaniji prijavljeno je 129 oboljelih, u Finskoj 15, a u Danskoj, te Njemačkoj i Irskoj po jedan slučaj.
Na temelju raspoloživih informacija, stručnjaci iz EFSA-e i ECDC-a sugerirali su kako bi gotova hrana (engl. ready-to-eat), koja sadrži krastavce i proizvedena je u Velikoj Britaniji, mogla biti izvor zaraze. Unatoč tomu, nisu mogli identificirati specifičnu točku u proizvodnom lancu gdje se kontaminacija dogodila.
Stručnjaci upozoravaju kako se mogu očekivati novi slučajevi oboljenja, sve dok se točno ne identificira izvor infekcije i točno mjesto kontaminacije u proizvodnom lancu.
Vezano za vremensko razdoblje u kojem su se pojavljivala navedena oboljenja, od početka 2017. godine zabilježeno je 122 slučaja, dok je u vremenu od 2014. do 2016., naknadnim istraživanjem, s ovom epidemijom povezano preostalih 25 slučajeva.
U RH nije bilo službeno prijavljenih slučajeva koji se mogu povezati s ovom epidemijom.
Cijeli tehnički izvještaj Moguća povezanost epidemije s bakterijom Salmonella Agona u više zemalja s gotovom hranom pročitajte na linku.