U Zagrebu je predstavljena knjiga Uvod u sigurnost hrane. Knjiga predstavlja zajednički rad hrvatskih i slovenskih stručnjaka, a njena dodatna vrijednost proistječe i iz njezina multidisciplinarnog karaktera koji joj daje tim autora, stručnjaka u različitim područjima koji su svoja znanja stjecali i primjenjuju u području znanosti, proizvodnje te donošenja i primjene propisa. Poglavlja knjige obuhvaćaju područja zakonodavstva, analize rizika, mjera dobre proizvođačke i dobre higijenske prakse, mikrobioloških kriterija kao i epidemioloških aspekata izbijanja bolesti koje potječu od hrane, a sve u svrhu zaštite interesa i sigurnosti potrošača.
„Knjiga je namijenjena prije svega stručnjacima koji se bave svim aspektima sigurnosti hrane i zaštite potrošača, svim subjektima u poslovanju s hranom jer se temelji na integriranom i multidisciplinarnom pristupu temeljenom na analizi opasnosti i procjeni vjerojatnosti pojave rizika u svim fazama procesa proizvodnje, prerade i distribucije hrane i hrane za životinje te učenicima i studentima koji žele usvojiti znanja iz područja sigurnosti hrane. Također, knjiga je namijenjena i samim potrošačima za koje smatram, da će sigurno pronaći odgovore na brojna pitanja zaštite zdravlja i kvalitetnijeg življenja“ navodi u svom osvrtu na knjigu dekanica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Mirjana Hruškar.
Urednice knjige su Ivona Babić i Jelena Đugum sa suradnicima, a knjigu je izdao Institut za sanitarno inženirstvo Slovenije. Više o knjizi možete saznati, te ju naručiti na linku: