Hrvatska agencija za hranu članica je Europske udruge za higijensko inženjerstvo i dizajn (EHEDG) od 2016. godine. U sklopu EHEDG-a, u listopadu 2013. godine, osnovana je regionalna sekcija Hrvatske s ciljem edukacija u području higijenskog inženjerstva i dizajna, prijevoda Vodiča o higijenskom dizajnu pogona, opreme i strojeva u prehrambenoj industriji, pomoći pri certifikaciji opreme te umrežavanja članova.
EHEDG ima za cilj unaprjeđenje komunikacije između proizvođača opreme, prehrambenih proizvođača, znanstvenika i državnih tijela koja se bave sigurnošću hrane, pružajući njihovim članovima međunarodno povezivanje i informacije te specifične edukacije o higijenskom dizajnu i inženjeringu u paketu „know-how“.
Članovi EHEDG-a su:
-
Proizvođači hrane i opreme za prehrambenu industriju, farmaceutskih i kozmetičkih proizvoda
-
Kompanije koje pružaju inženjerske usluge
-
Sveučilišta i znanstvene ustanove
-
Državna tijela koja se bave sigurnošću hrane
-
Pojedinci.
EHEDG publicira članke o određenim temama u međunarodnoj znanstvenoj i stručnoj literaturi, te redovito informira o svim relevantnim događanjima tijekom godine.
EHEDG vodiči se mogu naručiti putem interneta na mnogim jezicima, a neki su prevedeni i na hrvatski.
Mrežna stranica Regionalne sekcije je u izradi, a sve informacije o EHEDG-u su dostupne na službenoj web stranici.