Naslovna
> HAH dokumenti
Znanstvena mišljenja
2024. godina
Znanstveno mišljenje o izloženosti odrasle populacije Republike Hrvatske dioksinima i dioksinima sličnim polikloriranim bifenilima iz različitih vrsta hrane
Znanstveno mišljenje o morskim biotoksinima u školjkašima u Republici Hrvatskoj
2023. godina
Znanstveno mišljenje o izloženosti odrasle populacije Republike Hrvatske akrilamidu u hrani
Znanstveno mišljenje o izloženosti odrasle populacije Republike Hrvatske okratoksinu A (OTA) iz različitih vrsta hrane
Znanstveno mišljenje o izloženosti odrasle populacije Republike Hrvatske olovu iz različitih vrsta hrane
Znanstveno mišljenje o izloženosti odrasle populacije Republike Hrvatske dioksinima i dioksinima sličnim polikloriranih bifenila (DL-PCB) iz različitih vrsta hrane
2022. godina
Znanstveno izvješće o pojavnosti aristolohične kiseline kao uzročnika endemske nefropatije u Republici Hrvatskoj
Znanstveno izvješće o pojavnosti citrinina u žitaricama u Republici Hrvatskoj
Znanstveno mišljenje O T-2 I HT-2 toksinima u žitaricama proizvedenim u Republici Hrvatskoj
2021. godina
Znanstveno mišljenje pojavnost mikroorganizama u slastičarskim kolačima u Republici Hrvatskoj
Znanstveno izvješće dobrobit mliječnih krava, pojava supkliničkog mastitisa i broj somatskih stanica u mlijeku
2020. godina
Znanstveno izvješće o unosu kuhinjske soli konzumacijom mesnih proizvoda
Znanstveno izvješće o unosu kuhinjske soli konzumacijom kruha i pekarskih proizvoda
2018. godina
Znanstveno mišljenje o policikličnim aromatskim ugljikovodicima (PAHovima) u hrani
Znanstveno mišljenje o riziku od trans masnih kiselina
Znanstveno mišljenje o akrilamidu u hrani
Znanstveno mišljenje o deoksinivalenolu (DON) i njegovim derivatima (3-acetil-DON, 15-acetil-DON, DON-3-glukozid) u žitaricama i proizvodima od žitarica
2017. godina
Znanstveno izvješće o određivanju anorganskog arsena u hrani
Znanstveno mišljenje o ergot alkaloidima u žitaricama
2016. godina
Znanstveno mišljenje o riziku od nitrata iz povrća
Znanstveno mišljenje o mikrobiološkim opasanostima u svježim i polutvrdim sirevima na tržnicama u RH i njihovim kemijskim parametrima
Znanstveno mišljenje o javno-zdravstvenom riziku vezanom za konzumaciju sirovog mlijeka
Znanstveno mišljenje o utjecaju kakvoće vode za ljudsku potrošnju na nutritivnu vrijednost dojenačkih mliječnih pripravaka
Znanstveno mišljenje o pirolizidin alkaloidima u čajevima na tržištu RH
2015. godina
Znanstveno mišljenje o označavanju prirodne mineralne vode navodom „može imati laksativan učinak“ i „može imati diuretski učinak“
Znanstveno mišljenje o utjecaju na zdravlje različitih vrsta hrane od sjemenki i koja sadrži sjemenke industrijske konoplje
Znanstveno izvješće o određivanju granica za poduzimanje mjera za olovo i kadmij u medu,mesu divljači i kunića (određivanje najvećih dopuštenih količina olova i kadmija u medu,mesu divljači i kunića)
Znanstveno mišljenje o mogućnosti jodiranja pustinjske soli
Profil rizika od norovirusa u zelenom lisnatom povrću u HR
Profil rizika o prisutnosti virusnog krpeljnog encefalitisa u kozjem mlijeku u RH
2014. godina
Znanstveno mišljenje o prisutnost žive, olova, kadmija i arsena u akvatičnim organizmima na tržištu Republike Hrvatske
Znanstveno mišljenje o prisutnosti ftalata u hrani
Znanstvena studija o kakvoći smrznutih mesa svinja
Znanstveno mišljenje o učinku smanjenog unosa kuhinjske soli u prehrani ljudi
Znanstveno mišljenje o prehrambenim aditivima
Znanstveno mišljenje o označavanju prirodne mineralne vode navodom "pogodna za pripremu hrane za dojenčad"
2013. godina
Znanstveno mišljenje o postupcima s mesom goveda seropozitivnih na enzootsku leukozu goveda s vidljivim post mortem promjenama i postupcima s mesom goveda koja su seropozitivna na enzootsku leukozu goveda, ali bez vidljivih post mortem promjena
Znanstveno izvješće vezano uz nalaz aerobnih mezofilnih bakterija u uvoznim pakovinama UHT mlijeka
Znanstveno izvješće o pretpostavljenim koncentracijama aflatoksina m1 u mesu goveda, svinja ovaca i koza
Znanstveno mišljenje o upotrebi proizvoda koji se dobivaju od sušenog lista biljke Stevia rebaudiana Bertoni
Znanstveno izvješće o procjeni izloženosti s obzirom na konzumaciju mliječnih proizvoda s povišenim NDK vrijednostima za aflatoksin M1
Znanstveno izvješće Batat
2012. godina
Znanstveno mišljenje o mikotoksinima u hrani za životinje
Znanstveno mišljenje o teškim metalima u mesu divljači
Znanstveno mišljenje o utjecaju ambalaže na prirodne mineralne vode San Pellegrino
Znanstveno mišljenje o utjecaju fosfata i polifosfata iz mesnih proizvoda na zdravlje potrošačaa
Znanstveno mišljenje prihvatljiva odstupanja kod navođenja hranjivih vrijednosti hrane
Znanstveno mišljenje o migraciji epoksidiranog ulja soje (ESBO) s poklopca staklenki koje sadrže tapenadu od zelenih maslina iz Hrvatske
Teški metali u povrću
Teški metali u žitaricama i proizvodima od žita
2011. godina
Znanstveno mišljenje o sigurnosti i upotrebljivosti za ljudsku prehranu mesa zaklanih svinja iz čijih uzoraka bakteriološkom pretragom nije izdvojena bakterija Brucella spp., a koje su za života imunoenzimskim testom (ELISA) dale pozitivnu reakciju na bru
Znanstveno mišljenje: Mogućnost nalaženja GMO-a u hrani
Znanstveno mišljenje o utjecaju na zdravlje proizvoda od konoplje koji se konzumiraju (ulje, sjemenke)
Znanstveno mišljenje o kvaliteti zamrznutog mesa peradi (pilećeg i purećeg)
Stavljanje nove hrane na tržište RH - THAI NONI 100% sok
Stavljanje nove hrane na tržište RH - THAI NONI sok
Kvaliteta smrznutog svinjskog mesa
2010. godina
Znanstveno mišljenje o mogućnosti korištenja orahovog lišća 3 pri proizvodnji tvrdog ovčjeg sira
Znanstveno mišljenje o mogućnosti korištenja biljke Stevia rebaudiana (Bertoni)
Znanstveno mišljenje za stavljanje nove hrane prvi puta na tržište Republike Hrvatske – NONI kapsule
2009. godina
Znanstveno mišljenje o važnosti konzumiranja jodirane soli u RH
Znanstveno mišljenje vezano uz utjecaj joda na zdravlje ljudi obzirom na veliku količinu joda u Kombu algama
Znanstveno mišljenje - Biotoksini u Jadranskom moru
Znanstveno mišljenje - Karbendazim u salati
Znanstveno mišljenje o cijanouričnoj kiselini sa osvrtom na melamin
2008. godina
Znanstveno mišljenje o utjecaju morskih algi na zdavlje
2007. godina
Mišljenje Znanstvenog odbora za prehranu, alergene i hranu za posebne prehrambene potrebe Hrvatske agencije za hranu vezano za proizvod „Big boobs“ – guma za žvakanje zbog potencijalno štetnog učinka na zdravlje
2006. godina
Znanstveno mišljenje o prisutnosti 2-isopropylthioxantona (ITX-a) u hrani
HAH Prilagođeno pretraživanje
Dozvoljena je distribucija članaka uz navođenje izvora, osim u komercijalne svrhe.